Scroll
Contacteer ons

Eerste kolomzetting Technoform Doornik

2024/03/29
Eerste kolomzetting Technoform Doornik

Succesvolle realisatie van de eerste kolomzetting voor Technoform door LCV Real Estate te Doornik

Doornik, 29 maart 2024 - LCV Real Estate en Technoform bundelen de krachten voor de eerste kolomzetting van een nieuw duurzaam “Build to Suit” productiegebouw in Doornik. Dit evenement vond plaats deze vrijdag 29 maart.

LCV Real Estate, een toonaangevende industriële projectontwikkelaar, slaat de handen ineen met Technoform, wereldleider in innovatieve oplossingen voor thermische isolatie, om de eerste kolomzetting van een duurzaam productiegebouw in Doornik te organiseren. Dit evenement is  een  belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het project, dat gericht is op het creëren van een ultramoderne faciliteit die zowel ecologisch verantwoord als economisch levensvatbaar is.

LCV Real Estate is verheugd om deze productieloods van ongeveer 5.500m² met bijhorende afgewerkte kantoren (1200m²), op maat van Technoform, te realiseren.

Technoform, met zijn uitgebreide ervaring en expertise in het produceren van energiezuinige isolatieoplossingen, brengt waardevolle kennis en inzichten in dit project. Door gezamenlijk te streven naar een optimale integratie van duurzame technologieën en praktijken, streven LCV Real Estate en Technoform ernaar een gebouw te creëren dat niet alleen voldoet aan de hoogste normen van energie-efficiëntie, maar ook een positieve impact heeft op het milieu en de lokale gemeenschap.

De eerste kolomzetting, die plaatsvond op 29 maart, markeert het begin van de constructiefase. Het evenement werd bijgewoond door Burgemeester Paul Olivier Delannois, lokale functionarissen, Ideta, Awex en andere belanghebbenden, die gezamenlijk de start van dit project hebben gevierd.

Het fabrieksgebouw, dat zal worden gebouwd volgens de hoogste normen van energieprestaties en duurzaamheid, zal dienen als een voorbeeld van hoe de industrie zich kan inzetten voor milieubewuste ontwikkeling en productie. Met een sterke focus op het minimaliseren van de ecologische voetafdruk en het maximaliseren van de efficiëntie, zal het gebouw niet alleen een model zijn voor andere bedrijven, maar ook een positieve impact hebben op de lokale economie en werkgelegenheid. Doelstelling is op middellange termijn een 100-tal mensen tewerk te stellen op deze site.

Om duurzaam aan de energiebehoefte van Technoform te beantwoorden, wordt de installatie van zonnepanelen gepland, waarmee meer dan 500.000 kWh elektriciteit per jaar zal worden geproduceerd. Daarnaast zal het waterhergebruik worden gemaximaliseerd door regenwater op te vangen in drie reservoirs met elk een capaciteit van 20.000 liter, wat overeenkomt met 12.000 spoelingen van toiletten. Buiten wordt duurzame mobiliteit bevorderd door de aanleg van waterdoorlatende voetpaden en een groene parkeerplaats aangelegd met grasdallen. Het gebruik van duurzaam transport zal worden aangemoedigd door het aanbieden van fietsenstallingen en oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Het gebouw zal worden uitgerust met energiezuinige LED-verlichting met bewegingssensoren. Ten slotte zullen groene ruimtes worden gecreëerd door de aanplant van 70 bomen en regionale vegetatie, waardoor de biodiversiteit wordt bevorderd.

Bijkomende informatie kunt u bekomen bij LCV Real Estate via www.lcvrealestate.be of info@lcvrealestate.be en voor Technoform via martin.degrom@technoform.com

Deel dit artikel!