Scroll
Contacteer ons

De start van de werken in Sint-Truiden werd gevierd

2023/06/30
Kick-off van bedrijvenpark Ter Biest

LCV Real Estate viert de officiële start van de werken op de site Ter Biest

Op vrijdag 30 juni vond de kick-off van Ter Biest plaats, het bedrijvenpark op de site van de welgekende, historische Trudofabriek te Sint-Truiden. LCV Real Estate, de vastgoedvennootschap van Willy Naessens, bouwt er zijn eerste bedrijvenpark in de provincie Limburg. Het weekend werd goed ingezet op dit geslaagde netwerkevent.

“Op een perceel van 22.926m² ontwikkelen wij een KMO-kantorencomplex bestaande uit 3 bedrijfsverzamelgebouwen. De twee eerste blokken bestaan uit KMO-units en kantooroppervlakte gaande van 198m² tot 534m². Achterliggend op de site komen 4 grotere units en een conciërge woning” verduidelijkt Investment Director Bram De Paepe. De 3 fases samen bieden bedrijfsruimte aan 30 nieuwe of bestaande lokale bedrijven in Sint-Truiden. 30 procent van het project was reeds verkocht/verhuurd voor de start van de werken.

“Look and feel” van het project

Er wordt veel belang gehecht aan de “look and feel” van het project. De duurzame Thermo Wood Ayous beplanking zorgt voor een naturelle, hoogwaardige afwerking. “De open voegen en wisselende breedtes in het hout zorgen voor een mooi contrast met de betonnen panelen. De grote glaspartijen in de kantoren zorgen voor voldoende natuurlijk licht wat een open gevoel en mooi uitzicht creëert” vertelt CEO Dirk Deroose. Willy Naessens behaalde het certificaat voor CO2-neutraal bouwen, hieraan draagt LCV Real Estate graag zijn steentje bij.

Het verleden en heden van de site

De oude site van de Trudofabriek heeft een gekend verleden, de brand zorgde voor wat vervuiling in de bodem. De laatste maanden is door extensief onderzoek door de erkend bodemsaneringsdeskundige Artemis milieu de aanwezige vervuiling strikt in kaart gebracht. Hierbij werd uiteindelijk vastgesteld dat het probleem vrij beperkt was. De zones waar in het vaste deel verhoogde waarden zijn aangetroffen zijn onder begeleiding ontgraven. Ook in het grondwater worden maar zeer beperkte verhoogde waarden vastgesteld. De eventuele aanpak hiervan is eveneens voorzien.

Vrijblijvende info kan verkregen worden via www.lcvrealestate.be of info@lcvrealestate.be

Deel dit artikel!